Mine tips https://minetips.dk Tue, 01 Feb 2022 18:47:24 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Klædt på til noget særligt https://minetips.dk/klaedt-pa-til-noget-saerligt/ Mon, 26 Sep 2016 07:32:47 +0000 https://minetips.dk/?p=78 Der findes myriader af uskrevne regler, som er forbundet med vores påklædning. Det er ikke nedfældet nogle steder, generelt ved vi bare hvad der er socialt acceptabelt og hvad der er uacceptabelt. Vi møder eksempelvis ikke op i badetøj til et møde på arbejdet eller i skolen, selvom der ikke er en klart defineret dresscode, i det pragtfulde sommervejr. Der er selvfølgelig gråzoner, som giver plads til vores individuelle kreativitet, og som stadig er socialt acceptabelt.fashion operaAnderledes er det når det kommer til fester, højtider og specielle lejligheder så som bryllup, dåb, gallamiddag, theater besøg, fernisering eller koncert i operaen hvor der er helt klare forventninger og retningslinjer. Der skal smokingen eller jakkesættet sættes i fokus plus det forventede tilbehør så som vest, slips, butterfly, blomst i knaphullet eller et fint lille lommetørklæde i brystlommen.Det betyder dog ikke, at der ikke er plads til at sætte et mere personligt præg, da der findes utallige slags tilbehør som for eksempel manchetknapper, smykker, eller et antikt armbåndsur som kan være med til at sætte prikken over i’et.Der er noget fascinerende over at se en gruppe mennesker klædt på til noget særligt.

]]>
Smart festtøj i store størrelser https://minetips.dk/smart-festtoj-i-store-storrelser/ Sun, 17 Jan 2016 12:50:15 +0000 https://minetips.dk/?p=73 Måske er du allerede i fuld gang med at smide de ekstra kilo fra juleferien, eller måske har du droppet alle tanker om suppekure og smalkost og vil i stedet hylde de ekstra kilo på sidebenene med smart hverdags- og festtøj, der virkelig viser din krop fra den bedste side. Her får du tips til, hvordan du kombinerer baggy og casual med et vaskeægte festlook!Gennem længere tid har det casual og baggy look været med på listen over trendy mode, og du kan med få midler gøre looket ret festligt, hvis du f.eks. bliver inviteret i byen.party guysDer eksisterer et hav af fordomme om, hvad man kan og ikke bør bære, når man har lidt for meget på sidebenene. I virkeligheden handler det blot om at fjerne al opmærksomheden fra ens ”dårlige sider” og i stedet fremhæve alle de gode. Kort sagt, klæd dig efter din kropsfigur. Er det topmaven, du er ked af, så undgå f.eks. at bære et snit, der strammer ind netop her, eller et farvestrålende bælte, der automatisk drager blikket ned mod maveregionen. Du kan også gå efter en lidt baggy bluse eller skjorte og sammensætte det med et par mere stramtsiddende bukser. Kombinér det eventuelt med nogle cool smykker eller smarte accessories i en ægte preppystil, hvis du skal til koncert, en fin middag eller noget helt tredje.Har du lidt bredere hofter, kan du sagtens hoppe ned i et par slim fit jeans i en lækker mørk farve, der kan kombineres med stort set alt. Du skal blot supplere det med en lidt længere overdel, der dækker det lidt bredere hofteparti. Skal du til fest, så vælg nogle beklædningsgenstande i glade pangfarver. I 2016 kommer både den røde og blå farve til at hitte.Mens Junarose er et af de brands, der har fokuseret på smart dametøj i plusstørrelser med feminine blondedetaljer, har Motley Denim valgt at satse benhårdt på herretøj i store størrelser. Størrelsesintervallet ligger her i 2XL-8XL. Der er således absolut ingen grund til at klæde sig kedeligt og forudsigeligt, blot fordi man er en plusstørrelse.Internettet er en sand guldgrube, når du søger festtøj i store størrelser!

]]>
Den rigtige påklædning til en koncert https://minetips.dk/den-rigtige-paklaedning-til-en-koncert/ Fri, 24 Apr 2015 07:40:30 +0000 https://minetips.dk/?p=60 En koncert handler primært om musikken – og så alligevel, man vil jo også gerne klæde sig rigtigt, og signalere det rigtige. Til en rock eller pop koncert, hvor du står op i lang tid og forhåbentlig danser og hopper i takt til din yndlingsmusik, duer de elegante sko, som klemmer bare ikke. Omvendt ville gummisko og slidte cowboybukser heller ikke due hvis du skulle i operaen, hvor der er tradition for gallapåklædning.

Ulike koncerter kan dog findes

Et sted midt imellem ligger koncerter med symfoniorkestre. De fleste har nok set billeder fra Royal Albert Hall, hvor Londons Symfoniorkester har til huse og spiller deres festlige promenadekoncerter. Her er publikum også elegante, men dog en smule mere løsslupne end i operaen. Den kommende dirigent for Londons Symfoniorkester, Sir Simon Rattle, omtales i Politiken som en verdenskendt mirakelmager, og er naturligvis afbildet på sin favoritplads foran orkesteret. Lidt endnu vil han dog være at finde i spidsen for Berlinerfilhamonikerne, der regnes for verdens bedste symfoniorkester. I sit arbejdstøj – en smoking med hvid butterfly.

Et enklere valg

Udover at butterflyen betragtes som lidt mere moderne end et slips, så er butterflyen lettere at styre. Hvis du vil være både elegant og moderne klædt til din næste klassiske koncert finder du et stort udvalg i butterflys hos Neckwear. I ro og mag kun du sidder hjemme og vælge dine bytterflys. En butterfly kan naturligvis også bruges til private middage eller forretningsmøder, hvor du gerne vil fremtræde både smart og elegant.Butterflyen er et klassisk signal om elegance, som kan anvendes såvel i kombination med en smoking som med et jakkesæt. Blandt symfoniorkestrenes medlemmer benyttes udelukkende farverne sort og hvid, men hvis disse farver er lidt for konservative efter din smag, så fås butterflys ialle regnbuens farver samt i flotte mønstre på Neckwear.dk.

]]>
Streaming af koncerter og events https://minetips.dk/streaming-af-koncerter-og-events/ Tue, 15 Apr 2014 12:55:52 +0000 https://minetips.dk/?p=19 Streaming af koncerter og andre musik events er et relativt nyt begreb. Hele begrebet er lidt af et paradoks og måske endda selvmodsigende. På den ene side kan det være dyrt og besværligt at troppe op til en koncert der spilles langt fra hvor man bor, og streaming virker derfor som den perfekte løsning, hvor man kan se og høre musikken hvor man er, når blot der er internetforbindelse af en anstændig hastighed. Men på den anden side så er live musik jo netop live, og hvis man ser og hører det via internettet, så er det ikke længere live.Men når man har affundet sig med dette paradoks der ligger i live streaming, så må man indrømme at det er temmelig genialt, og at internettet er som skabt til at bringe folk sammen omkring musik, stand-up comedy, teater og så videre, og selvom man oplever det via et medie, så deler man stadig oplevelsen med andre.Så tjek sider som www.irocke.com , www.livemusicstage.com , www.concertvault.com, www.streamingmedia.com. Vevo.com er ikke tilgængelig i alle europæiske lande endnu, men det forventes at blive den største udbyder indenfor genren når de er klar til at gå online og ”live” i Europa.

]]>
Melodi Grand Prix – en online oplevelse https://minetips.dk/melodi-grand-prix-en-online-oplevelse/ Mon, 14 Apr 2014 12:54:50 +0000 https://minetips.dk/?p=17 Få mediebegivenheder er mere traditionsbundne end det årlige Europæiske Melodi Grand Prix, eller MGP som der også forkortes i dag. Traditionen begyndte i Schweiz i 1956 og konceptet byggede på den årlige Italienske musikkonkurrence i San Remo. Danmark og Norge er i øvrigt de eneste lande der har holdt fast i den oprindelige betegnelse ”Grand Prix”. I årtier har det været begivenheden som kultursnobber elskede at hade, men over tiden har de fleste lande fundet en balance mellem, på den ene side begejstringen for denne årlige kultur begivenhed og på den anden side en sund ironisk distance og en forståelse for at man ikke behøver at tage det mere alvorligt end det er.I dag er Melodi Grand Prix’et og MGP Junior i stor udstrækning en online oplevelse. I månederne op til finalen kan du høre sangene og læse nyt om konkurrencen online. Først og fremmest på Eurovision’s egen hjemmeside, men også på en række andre sites og blogs. Se for eksempel: http://www.eurovisionfamily.tv/page/all-blogs og http://eurovisiontimes.wordpress.com/Og konkurrence elementet er også blevet en del af online fænomenet. Det er interessant at se hvilke odds de forskellige sange giver hvis de vinder, for det giver en idé om hvilke sange eksperterne tror har de bedste chancer. Men det er jo ikke en eksakt videnskab, og det er netop det som gør det sjovt.I år er det ekstra interessant som dansker, i det finalen jo afholdes i København. De fleste vil nok stadig se finalen på almindeligt TV, men arrangørenes egen hjemmeside har faktisk live streaming hele aftenen på http://www.eurovision.tv/page/webtv og hvis man følger med på et smart TV kan det være en meget mere nuanceret oplevelse end hvis man må lade sig nøje med hvad TV producenten vælger at vise.

]]>
De bedste musikkilder på nettet https://minetips.dk/de-bedste-musikkilder-pa-nettet/ Sat, 12 Apr 2014 12:51:16 +0000 https://minetips.dk/?p=15 Andre steder here på Minetips kan du læse om musiksider og services som Spotify, LastFM and Grooveshark, men der er mange andre kilder til musik på nettet. Når vi bruger det noget vage ord ”kilder” er det fordi at det er forskellige typer ressourcer. Nogle er peer-to-peer download sites, som den nu hedengangne Napster, nogle er streaming sites hvor man kan høre musik direkte online, men ikke downloade og nogle er apps og communities som ofte henviser til andre sider, som for eksempel youtube.Det første du skal gøre dig klart er, at det er ulovligt at downloade musik med ophavsrettigheds beskyttelse uden tilladelse. Hvis en side tilbyder at du kan downloade stort set alle sange uden betaling eller begrænsning, så er det nok ulovligt. Men der er efterhånden mange måder hvorpå musiktjenester har lov til at streame musik til brugere, eller tillade at download mod abbonementsbetaling.En anden ting der kan være afgørende for dine muligheder er styresystemet på din laptop, mobil, tablet eller hvad du nu bruger. Nogle tjenester kan køre på både Apple, Windows og Android og nogle er eksklusive til et bestemt styresystem. Hvis du er Apple/OS bruger kender du sikkert iTunes, hvis du er Android bruger er den mest kendte Music Download Paradise fra Google Play App Store, og hvis du er inkarneret Windows bruger husker du nok hvordan Windows Media Player blev udviklet til mere end en musikafspiller.Så kast dig ud i det og du vil hurtigt finde ud af, at udvalget er kolosalt, og der er garanteret en musiktjeneste på nettet der er perfekt til dig.

]]>
Grooveshark https://minetips.dk/ Thu, 10 Apr 2014 12:50:36 +0000 https://minetips.dk/?page_id=13 Grooveshark er en af de førende amerikanske streaming services. Grooveshark er ikke en piratside, men stræber efter at køre en lovlig og legitim streamingservice. Men der er også mulighed for at uploade, og firmaet bag grooveshark har derfor været i retten med flere af de store musikselskaber, i sager der handler om ophavsrettigheder.Grooveshark er meget bredt orienteret og stiler klart efter at være en one-stop-shop for dine musik behov, men et lovligt alternativ til de mange pirat sider. Hvis du ”bare” vil streame – altså spille musik mens du er online – er det nok en af de bedste sider derude. Udvalget er enormt, og du kan gå lige ind og spille musik uden at skulle registrere dig eller downloade en player eller app. Men hvis du vil downloade skal du registrere dig – enten med Twitter eller Google, eller også med e-mail og password.

]]>
LastFM https://minetips.dk/lastfm/ Mon, 07 Apr 2014 12:50:18 +0000 https://minetips.dk/?page_id=11 LastFM er baseret i England og det ses tydeligt på den musiktype der hitter. Der er meget rock – også death metal – men der er også andre musikgenre som Indie, House og Hip Hop.Der er flere elementer som gør LastFM til noget særligt. For det første opbygger det en profil af din musiksmag, så LastFM ved hvad de skal tilbyde dig når du logger på. Du har måske bemærket en lignende tendens på Youtube, hvor du bliver anbefalet videoer relateret til dem du har set tidligere.LastFM’s database kan i øvrigt bruge andre apps – som for eksempel Spotify, hvis du ikke vælger at bruge LastFM’s egen plugin. I 2009 var der 30 millioner brugere, og der er ingen tvivl om at det tal er mangedoblet siden hen. Det er en site for musikelskere der også give dig oplysninger om koncerter og andre events i nærheden af dig og LastFM gør meget brug af social media og social sites, til at dele musik oplevelser og meninger om både ny og gammel musik.

]]>
Spotify https://minetips.dk/spotify/ Wed, 02 Apr 2014 12:49:56 +0000 https://minetips.dk/?page_id=9 Spotify lever op til deres slogan “music for everyone”. Der er massere af musik, og især nye udgivelser. Spotify er en lovlig side. Den officielle jargon er at siden har musik som er begrænset med hensyn til digitale rettigheder (”digital rights management restricted”). Det betyder selvfølgelig at man ikke bare kan downloade kvit og frit som på piratsiderne, men man kan streame. Hvis du ikke umiddelbart er tiltrukket af det koncept, så har jeg kun en ting at sige: Prøv det! Giv det en chance, besøg siden nogle dage i træk, og du vil snart finde at en side som Spotify faktisk giver dig meget mere end bare muligheden for at høre musik.Der er et utal af streams – eller lad os kalde dem kanaler, for det minder jo meget om en interaktiv radio, hvor du kan lytte til præcis den genre eller kunstner som du foretrækker – som du kan lytte til efter behag. Hvis du vil have mulighed for at høre præcis de sange du vil, i den rækkefølge du vil – som om de var på din egen computer eller telefon – så kan du abonnere på Spotify Premium eller Spotify Unlimited. Første måned er gratis, og herefter varierer det alt efter hvilket land du er i og hvilken service du vil have, men det er mellem 50-100 kr. om måneden. Men start med at installere Spotify – det er let og gratis og du vil hurtigt finde ud af hvorfor denne service som kommer fra Sverige er en af de mest populære i verden.

]]>
Tips til gode online musiktjenester https://minetips.dk/tips-til-gode-online-musiktjenester/ Fri, 28 Mar 2014 10:35:21 +0000 https://minetips.dk/?p=6 Der findes mange musiktjenester på nettet, hvor man lovligt kan streame musik. Det kan grundet det store udbud være vanskeligt for nybegyndere at finde frem til den tjeneste, der passer bedst til ens eget behov. Jeg vil derfor her fremhæve de tjenester, jeg synes er bedst. Listen er langt fra komplet, men jeg mener selv, at den indeholder de bedste.

]]>